General studies Bits

181.Which country is known as the Land of Rising Sun ?

Ans:Japan

182.What is the smallest continent by land area ?

Ans:Australia

183.Who painted the Mona Lisa ?

Ans:Leonardo da Vinci

184.What is the main ingredient in traditional Japanese miso soup ?

Ans:Miso paste

185.What is the national animal of Australia ?

Ans:Kangaroo

186.What is the name of the first artificial satellite sent into space ?

Ans:Sputnik 1

187.Who is the author of the Harry Potter series ?

Ans:J.K. Rowling

188.What is the chemical symbol for gold ?

Ans:Au

189.Who was the first President of the United States ?

Ans:George Washinton

190.What is the name of the largest rainforest in the world ?

Ans:Amazon Rainforest

191.Which country is the largest producer of coffee ?

Ans:Brazil

192.Who is known as the Nightingale of India ?

Ans:Sarojini Naidu

193.What is the freezing point of water in Celsius?

Ans:0 degrees Celsius

194.Who wrote 'The Republic'?

Ans:Plato

195.Which is the smallest country in the world by land area ?

Ans:Vatican City

196.Who was the first man to walk on the moon ?

Ans:Neil Armstrong

197.Which continent is known as the Dark Continent?

Ans:Africa

198.Who wrote 'Pride and Prejudice' ?

Ans:Jane Austen

199.Which organ in the human body is responsible for pumping blood ?

Ans:Heart

200.Which country is known as the Land of Maple Leaf ?

Ans:Canada