1.In a certain code ROBUST is written as '593127' and BONE is written as '3964'. How is SORE written in that code?
Ans:2954
2.In a certain code TOWN is written as POSV and CARE is written as BFBQ. How is BELT written in that code?
Ans:FUAK
3.In a certain code FIVE is written as GHWD. How is HURT written in that code?
Ans:ITSS
4.How many such pairs of letters are there in the word FOREIGN, each of which has as many letters between its two letters as there are between them in the English alphabet?
Ans:Two
5.Shalini walked 15 m towards South, took a right turn and walked 3 m. She took a right turn again and walked 15 m before stopping. Which direction did Shalini face after stopping?
Ans:North
6.How many meaningful English words can be formed with the letters APN using each letter only once in each word?
Ans:Two
7.In a certain code language, MUSCOVITE is written as KSQEQXGRC. How will PENTHOUSE be written in that code language?
Ans:NCLVIQSQC
8.In a certain code language, ACE is written as 135, FEED is written as 6554, then how will HIDE be written in that code language?
Ans:8945
9.A man said to a woman, 'Your only brother's son is my wife's brother'. How is the woman related to the man's wife?
Ans:Mother-in-law
10.Introducing Suneeta, Ajay said, 'She is the wife of my mother's only son'. How is Suneeta related to Ajay?
Ans:Wife
11.In the recent past, New Delhi had witnessed the menace of air pollution and smog. which of the following is Not one of the factors responsible for the same?
Ans:
12.A book 'Fault Lines' is written by
Ans:Raghuram Rajan
13.23% of 6783
Ans:
14.The positions of how many alphabets will remain the same if each of the alphabets in the word PROFIT is rearranged in the alphabetical order from left to right?
Ans:Two
15.Shalini walked 15 m. towards South, took a right turn and walked 3 m. She took a right turn again and walked 15 m. before stopping. Which direction did Shalini face after stopping?
Ans:North
16.As 'home' is related to 'shelter' in the same way 'school' is related to ..........
Ans:Education
17.What is the relation between the mother-in-law of my brother-in-law to my mother?
Ans:Sister
18.If in the month of July on 15th day it is 'Tuesday' then which of the following will be the 10th day from the 23rd day of that month?
Ans:Saturday
19.How many pairs of letters are there in the word 'MANIFESTO' which have as many letters between them in the word as in the alphabet ?
Ans:Five
20.In a certain code 'RESERVATION' is written as 'RNOESITERAV', how will the word 'MANUFACTURE' be written in the same code ?
Ans:MERANUTUFCA