Quantitative aptitude Bits

221.Three men A,B and C start a business together. they invest Rs.30000, Rs. 24000 and Rs.42000 respectively in the beginning. 4 months. B took out Rs. 6000 and C took out Rs. 10000. they get a profit of

Ans:2803

222.The edge of an ice cube is 14 cm. The volume of the largest cylindrical ice cube that can be formed out of it is

Ans:2156 cu.cm

223.A sum of Rs. 16800 is divided into two parts.One part is lent at the simple interest of 6% per annum and the other at 8% per annum. After 2 years total sum received is Rs. 19000. The sum lent at 6% of

Ans:Rs. 12200

224.The present age of Romila is one fourth of that of her father. After 6 years the father's age will be twice the age of kapil. If Kapil celebrated fifth birthday 8 years ago, what is Romils's present

Ans:7.5 years

225.In a examination, 30% of total students failed in Hindi, 45% failed in English and 20% failed in both subjects. Find the percentage of those who passed in both the subjects.

Ans:40%

226.21+3.9 *2.9+ 8.99=?

Ans:42

227.22.9889+0.002 % ?=23

Ans:1

228.134% of 3894+38.94 of 134=?

Ans:10452

229.68% of 1288+ 26% of 734-215=?

Ans:850

230.6578÷67×15=?×6

Ans:250

231.?5687×?1245÷?689=?÷13

Ans:1320

232.987 587 331 187 123 (?)

Ans:107

233.125 171 263 401 585 (?)

Ans:815

234.121 132 167 226 309 (?)

Ans:416

235.Rita's present age is four times her daughter's present age and two-thirds of her mother's present age and two-thirds of her mother's present age. The total of the present ages of all of them is 154 y

Ans:28 years

236.If twentyfive percent of three-sevenths of twenty six percent of a number is 136.5,What is the number?

Ans:4900

237.The ratio between the speed of a truck, car andtrain is 3:8:12. The car moved uniformaly and covered a distance of 1040 km in 13 hours. What is the average speed of the truck and the train together?

Ans:60Km/hr

238.The circumference of a circle is twice the perimeter of a rectangle. The area of the circle is 5544 Sqcm. What is the area of the rectangle if the length of the rectangle is 40cm?

Ans:1040 Sq cm

239.In how many ways the letters of the word SACRED can be arranged so that vowels come together?

Ans:240

240.How many natural numbers are there lying between 134 and 467 which are divisible by 7?

Ans:47