Quantitative aptitude Bits

21.22.9889+0.002 % ?=23

Ans:1

22.134% of 3894+38.94 of 134=?

Ans:10452

23.68% of 1288+ 26% of 734-215=?

Ans:850

24.6578÷67×15=?×6

Ans:250

25.?5687×?1245÷?689=?÷13

Ans:1320

26.987 587 331 187 123 (?)

Ans:107

27.125 171 263 401 585 (?)

Ans:815

28.121 132 167 226 309 (?)

Ans:416

29.Rita's present age is four times her daughter's present age and two-thirds of her mother's present age and two-thirds of her mother's present age. The total of the present ages of all of them is 154 y

Ans:28 years

30.If twentyfive percent of three-sevenths of twenty six percent of a number is 136.5,What is the number?

Ans:4900

31.The ratio between the speed of a truck, car andtrain is 3:8:12. The car moved uniformaly and covered a distance of 1040 km in 13 hours. What is the average speed of the truck and the train together?

Ans:60Km/hr

32.The circumference of a circle is twice the perimeter of a rectangle. The area of the circle is 5544 Sqcm. What is the area of the rectangle if the length of the rectangle is 40cm?

Ans:1040 Sq cm

33.In how many ways the letters of the word SACRED can be arranged so that vowels come together?

Ans:240

34.How many natural numbers are there lying between 134 and 467 which are divisible by 7?

Ans:47

35.A sum of Rs.3200 becomes Rs. 3456 in two years at a certain rate of simple interest. What is the rate of interest per annum?

Ans:4%

36.A discount of 15% is given on the marked price of an article. The shopkeeper charges sales tax of 6% on the discounted price. If the selling price Rs.1081.20, what is the marked price of the article?

Ans:Rs.1200

37.21 10.5 ? 15.75 31.5 78.75

Ans:10.5

38.6 19 58 ? 214 331

Ans:123

39.? 16 28 58 114 204

Ans:14

40.13.76 14.91 17.21 20.66 ? 31.01

Ans:25.26