Quantitative aptitude Bits

1.62 71 89 ? 152 197

Ans:116

2.143 148 ? 175 201 238

Ans:158

3.240 ? 235 251 226 262

Ans:244

4.115 122 134 152 177 ?

Ans:210

5.In 110 litres of a mixture of milk and water, water was only 20%. The milkman sold 10 litres of this mixture and then he added 4 litres of pure milk and 2 litres of pure water in the remaining mixtur

Ans:20.75%

6.Two stations P and Q are 378 km apart. A train leaves station P for station Q and at the same time another train leaves station Q for station P. both trains meet 4.5 hours after they start moving towa

Ans:55:29

7.A sum was put at a certain rate of interest for four years. Had it been put at a rate of interest 4% higher than the previous rate of interest it would have fetched Rs 64.80 more. What is the principa

Ans:Rs 405

8.The fare of a bus is Rs x for the first eight kilometres and Rs 15 per kilometres thereafter. If a passenger pays Rs 2880 for a journey of kilometres,what is the value of x?

Ans:Rs 300

9.Gautam scored 85 marks in subject A. He sored 70% marks in subject B and M marks in subject C.The maximum marks in each subject was 150. The overall percentage marks obtained by Gautam in all three su

Ans:35

10.A shopkeeper sells an item at a profit of 15%. If he reduces the price of the item by Rs 200, he makes a loss of 10%. What is the cost price of the item?

Ans:Rs 800

11.4 12 60 420 ? 60060

Ans:3780

12.1.5 4 20 128 ? 10505

Ans:1048

13.89250 17850 7140 1428 571.2 ?

Ans:114.24

14.Area of a rectangle is equal to the area of the circle whose radius is 21 cms. If the length and the breadth of the rectangle are in the ratio of 14:11 respectively, what is its perimeter?

Ans:150 cms

15.Three men A,B and C start a business together. they invest Rs.30000, Rs. 24000 and Rs.42000 respectively in the beginning. 4 months. B took out Rs. 6000 and C took out Rs. 10000. they get a profit of

Ans:2803

16.The edge of an ice cube is 14 cm. The volume of the largest cylindrical ice cube that can be formed out of it is

Ans:2156 cu.cm

17.A sum of Rs. 16800 is divided into two parts.One part is lent at the simple interest of 6% per annum and the other at 8% per annum. After 2 years total sum received is Rs. 19000. The sum lent at 6% of

Ans:Rs. 12200

18.The present age of Romila is one fourth of that of her father. After 6 years the father's age will be twice the age of kapil. If Kapil celebrated fifth birthday 8 years ago, what is Romils's present

Ans:7.5 years

19.In a examination, 30% of total students failed in Hindi, 45% failed in English and 20% failed in both subjects. Find the percentage of those who passed in both the subjects.

Ans:40%

20.21+3.9 *2.9+ 8.99=?

Ans:42