Quantitative aptitude Bits

61.43931.03÷2111.02×401.04=?

Ans:8300

62.5682÷63×36=?×19

Ans:170

63.Find out the wrong number in the following series 9050 5675 3478 2147 1418 1077 950

Ans:1077

64.Raveena could get equal number of rs 55, Rs 85 and Rs 105 tickets for a movies, She spent Rs 2,940 for all the tickets. How many of each did she buy?

Ans:12

65.The simple interest accrued on an amount of rs 2,500 at the end of four years is rs 10,800. what would be the compound interest accured on the same amount at the same rate at the end of two years?

Ans:Rs 5,724

66.Ruby's monthly income is three times Gayatri's monthly income, Gayatri's monthly income is fifteen percent more than Priya's monthly income. Priya's monthly income is Rs 32,000. What is Ruby's Annual

Ans:Rs 13,24,800

67.A HR Company employs 4800 people, out of which 45 percent are males and 60 percent of the males are either 25 years or older. How many males are employed in HR Company who are younger than 25 years?

Ans:864

68.Harshita bought 20 pens, 8 packets of wax colors, 6 calculators and 7 pencil boxes, The price of pen is Rs 7, one packet of wax color is Rs 22, one calculator is Rs 175 and one pencil box is Rs 14 mor

Ans:Rs 1,667

69.In a test, minimum passing percentages for girls and boys is 30% and 45% respectively. A boy scored 280 marks and failed by 80 marks. How many more marks did a girl require to pass in the test is she

Ans:132

70.In Entrance Examination Seema scored 56 percent marks, Nitya scored 92 percent marks and Meena scored 634 marks. The maximum marks of the examination are 875. What are the average marks of the averag

Ans:643

71.6.23,898×99=?×60,000

Ans:1030

72.989.001 + 1.00982 × 76.792=?

Ans:1065

73.60=?% of 400

Ans:15

74.40 % of ?=240

Ans:600

75.35+15×1.5=?

Ans:57.5

76.1984+523-?=1899

Ans:608

77.3+33+333+3.33=?

Ans:372.33

78.1,6,36,240,1960 ?

Ans:19660

79.12 14 17 13 8 14 21 13 4 ?

Ans:14

80.15 12 17 10 ? 8 21 6

Ans:19