Quantitative aptitude Bits

41.15 ? 24 33 97 122

Ans:16

42.A sum of Rs. 221 is divided among X,Y and Z, such that X gets Rs. 52 more than Y. Y gets Rs. 26 more than Z. The ratio of the shares of X,Y and Z respectively is :

Ans:9:5:3

43.The average of the 9 consecutive positive integers is 63. The product of the largest and smallest integers is

Ans:3953

44.In two vessels A and B, there is mixture of milk and water. the ratio of milk and water in these vessels is 5:2 and 8:5 respectively. in what ratio these mixtures be mixed together so that the ratio

Ans:7:2

45.4003×77-21015=?×116

Ans:2476

46.(4444÷40)+(645÷25)+(3991÷26)=?

Ans:290.4

47.23% of 6783+57% of 8341=?

Ans:6360

48.335.01×244.99÷55=?

Ans:1490

49.An article was purchased for Rs78,350/-. Its price was marked up by 30%. it was sold at a discount of 20% on the marked up price. What was the profit percent on the cost price?

Ans:4

50.What is the difference between the simple and compound interest on Rs 7,300/- at the rate of 6 p.c.p.a. in 2 years?

Ans:Rs 26.28/-

51.Sum of three consecutive numbers is 2262. What is 41% of the highest number?

Ans:309.55

52.In how many different ways can the letters of the word "THERAPY" be arranged so that the vowels never come together?

Ans:3600

53.A certain amount was to be distributed among A,B and c in the ratio 2:3:4 respectively, but was erroneously distributed in the ratio 7:2:5 respectively. As a result of this, b got Rs 40 less, what is

Ans:Rs 210/-

54.The product of three consecutive even number is 4032. The product of the first and the third number is 252. What is five times the second number

Ans:80

55.Akash scored 73 marks in subject A. He scored 56% marks in subject b and X marks in subject C. Maximum marks in each subject were 150. the overall percentage marks obtained by Akash in all the three s

Ans:86

56.The area of a square is 1444 square meters. The breadth of a rectangle is 1/4th the side of the square and the length of the rectangle is thrice the breadth. What is the difference between the area o

Ans:1173.25 sq.mtr.

57.Rs 73,689/- are divided between A and B in the ratio 4:7. What is the difference between thrice the share of A and twice the share of B?

Ans:Rs 13,398/-

58.A and B together can complete a task in 20 days. B and C together can complete the same task in 30 days. A and c together can complete the same task in 40 days. what is the respective ratio of the nu

Ans:1:5

59.3463×295-18611=?+5883

Ans:997091

60.39.897% of 4331+ 58.779% of 5003=?

Ans:4700