Quantitative aptitude Bits

81.In how many different ways can the letters of the word 'PADDLED' be arranged?

Ans:840

82.Vipul decided to donate 5% of his salary. On the day of donation he changed his mind and donated Rs 1687.50 which was 75% of what he had decided earlier. How much is Vipul's salary?

Ans:Rs 45,000

83.In how many different ways can the letters of the word 'ABSENT' be arranged?

Ans:6720

84.An amount doubles itself in 5 years with simple interest. What is the rate of interest p.c.p.a?

Ans:20

85.What will be the difference in simple and compound interest at the rate of 14% per annum on the sum of Rs. 2,500 after four years?

Ans:Rs. 322.4004

86.Find out the Wrong number in the given set 13 15 17 18 21 23

Ans:18

87.Find out the wrong number 12114 600 2428 7272 14550

Ans:2428

88.828 424 220 116

Ans:64

89.125% of 4875 +88.005 × 14.995=?

Ans:7415

90.127.001×7.998+6.05×4.001=?

Ans:1040

91.1010+36+187×20.05=?

Ans:3770

92.4 boys and three girls are to be seated in a row in such a way that no two boys sit adjacent to each other. In how many different ways can it be done?

Ans:144

93.36.15+71.58+6.33+2.71=?

Ans:116.77

94.216 × 5 + 102 × 4=?

Ans:1488

95.9 11 15 ? 39 71

Ans:23

96.3 19 97 391 ? 2359

Ans:1177

97.848 422 208 100 45 ?

Ans:16.5

98.What would be the compound interest accrued on an amount of Rs. 7.850 at the rate of 14 percent per annum in two years?

Ans:Rs. 2351.86

99.In how many different ways cant he letters of the word 'RUDE' be arranged?

Ans:24

100.The ages of Bhakti and Neil are in the ratio of 8:7 respectively. After 6 years the ratio of there ages will be 19:17. What is the difference in their ages?

Ans:4 years