Quantitative aptitude Bits

401.By selling 21 articles a shop keepar gains the selling price of one article this gain percentage is

Ans:5%

402.A single discount that is equivalent to three successive discount of 30%,20% and 10% is

Ans:49.60%

403.A certain sum of money amounts of Rs.1488 in three years and to Rs.1680 in five years. The annual rate of interest is

Ans:8%

404.Find the smallest number which when divided by 6,10 and respectively leaves 5 as remainder in each case?

Ans:35

405.The sum of two numbers is 528 and their H.C.F. is 33. The number of pairs of such numbers satisfying the above condition is:

Ans:4

406.The least number of five digits which is exactly divisible by 12,15 and 18 is:

Ans:10080

407.Two numbers are such that the square of one is 224 less than 8 times the square of other. If the numbers be in the ratio of 3:4, the numbers are:

Ans:6,8

408.If one-seventh of a number exceeds its eleventh part by 100, then the number is:

Ans:1925

409.Ravi runs at 15.6 kmph. How many metres does he run in 2 minutes?

Ans:260 m