Quantitative aptitude Bits

301.9 11 15 ? 39 71

Ans:23

302.3 19 97 391 ? 2359

Ans:1177

303.848 422 208 100 45 ?

Ans:16.5

304.What would be the compound interest accrued on an amount of Rs. 7.850 at the rate of 14 percent per annum in two years?

Ans:Rs. 2351.86

305.In how many different ways cant he letters of the word 'RUDE' be arranged?

Ans:24

306.The ages of Bhakti and Neil are in the ratio of 8:7 respectively. After 6 years the ratio of there ages will be 19:17. What is the difference in their ages?

Ans:4 years

307.If the volumes of two cubes are in the ratio 27:1 the ratio of their edges is

Ans:3:1

308.The sum of two numbers is 2940. If 6.5% of one number is equal to 8.5% of the other, then find the difference between the first and the second number.

Ans:392

309.Ankur earns a commission of x% on sale up to Rs.8000 and y% on the part of sale exceeding it. He takes Rs.2460 as a commission on a sale of Rs.15000 and Rs.4080 as a commission on a sale of Rs.24000. Find the difference between the value of x and that of y.

Ans:3

310.The difference between the interest received from two different banks on Rs 500 for 2 years is Rs 2.50. The difference between their rates is ...

Ans:0.25%

311.The volume of a cubical box is 3.375 cubic metres. The length of edge of the box is ....

Ans:1.5 m

312.A can do a piece of work in 20 days which B can do in 12 days. B worked at it for 9 days. A can finish the remaining work in ....

Ans:5 days

313.A batsman in his 12th innings makes a score of 63 runs and there by increases his average scores by 2. What is his average after the 12th innings?

Ans:39

314.The length of a minute hand of a clock is 7cm. The area swept by the minute hand in 30 minutes is .........

Ans:77 sq.cm.

315.A team played 40 games in a season and won in 24 of them. What percent of games played did the team win?

Ans:60%

316.The ratio of the edges of rectangular parallelopiped is 1:2:3 and its volume is 1296 cubic cm. The area of the whole surface in sq.cm. is ....

Ans:792

317.The average of four consecutive even numbers is 9. Find the largest number.

Ans:12

318.In a school, the ratio of boys to girls is 4:3 and the ratio of girls to teachers is 8:1. The ratio of students to teachers is ........

Ans:56:3

319.If the difference of two numbers is 3 and the difference of their squares is 39; then the larger number is ............

Ans:8

320.In a division sum, the divisor is 12 times the quotient and 5 times the remainder. If the remainder is 36, then the dividend is

Ans:2736