Quantitative aptitude Bits

361.if sin 7x=cos 11x, then the value of tan 9x + cot 9x is

Ans:2

362.Two numbers 11284 and 7655, when divided by a certain number of three digits, leaves the same remainder. The sum of digits of such a three-digit number is

Ans:11

363.The sides of a triangle are 16 cm, 12 cm and 20 cm. Find the area

Ans:96 cm²

364.What is the height of a cylinder that has the same volume and radius as a sphere of diameter 12 cm?

Ans:8 cm

365.The perpendiculars, drawn from the vertices to the opposite sides of triangle, meet at the point whose name is

Ans:orthocentre

366.The length of a read is one kilometre. The number of plants required for plantation at a gap of 20 metres in both sides of the road is

Ans:102

367.18 boys can do a piere of work in 24 days . In how many days can 27 boys do the same work?

Ans:16

368.A fan is listed at Rs 150 and a discount of 20% is given. Then the selling price is

Ans:Rs 120

369.The discount equivalent to two successive discounts of 10% is

Ans:19%

370.The ratio of the income of A and B as well as of B and C is 3:2. If one third of A's income exceeds one fourth of C's income by Rs 1000, What is B's income in Rs?

Ans:3000

371.The mean of 11 numbers is 35. If the mean of first 6 numbers is 32 and that of the last 6 numbers is 37, find the sixth number.

Ans:29

372.If a man were to sell his wrist- watch for Rs 720, he would lose 25%. What price must he sell at for to gain 25%?

Ans:Rs 1200

373.If the length of a rectangle increases by 12% and the breadth by 10% then the percentage increase in area is

Ans:123%

374.A boy can swim in still water at a speed of 10 kn/hr. If the speed of the current would have been 5kmph, then the boy could swim 60km

Ans:downstream in 4 hours f.

375.What is the area of the triangle whose sides at 9cm, 10cm and 11cm?

Ans:30?2 cm²

376.The distance between the centres of two equal circles each of radius 3 em is 10 cm. The length of a transverse tangent is

Ans:8em

377.The graph of the equation 2x-3y=6 intersects the y-axis at the point

Ans:(0,-2)

378.What must be subtracted from the term of ratio 5:8 to get 2:5?

Ans:3

379.By selling 21 articles a shop keeper gains the selling price of one article this gain percentage is

Ans:5%

380.Banker's gain on a bill is Rs. 40; whose present worth is Rs. 1440. Then T.D. is

Ans:Rs. 240