Quantitative aptitude Bits

261.Akash scored 73 marks in subject A. He scored 56% marks in subject b and X marks in subject C. Maximum marks in each subject were 150. the overall percentage marks obtained by Akash in all the three s

Ans:86

262.The area of a square is 1444 square meters. The breadth of a rectangle is 1/4th the side of the square and the length of the rectangle is thrice the breadth. What is the difference between the area o

Ans:1173.25 sq.mtr.

263.Rs 73,689/- are divided between A and B in the ratio 4:7. What is the difference between thrice the share of A and twice the share of B?

Ans:Rs 13,398/-

264.A and B together can complete a task in 20 days. B and C together can complete the same task in 30 days. A and c together can complete the same task in 40 days. what is the respective ratio of the nu

Ans:1:5

265.3463×295-18611=?+5883

Ans:997091

266.39.897% of 4331+ 58.779% of 5003=?

Ans:4700

267.43931.03÷2111.02×401.04=?

Ans:8300

268.5682÷63×36=?×19

Ans:170

269.Find out the wrong number in the following series 9050 5675 3478 2147 1418 1077 950

Ans:1077

270.Raveena could get equal number of rs 55, Rs 85 and Rs 105 tickets for a movies, She spent Rs 2,940 for all the tickets. How many of each did she buy?

Ans:12

271.The simple interest accrued on an amount of rs 2,500 at the end of four years is rs 10,800. what would be the compound interest accured on the same amount at the same rate at the end of two years?

Ans:Rs 5,724

272.Ruby's monthly income is three times Gayatri's monthly income, Gayatri's monthly income is fifteen percent more than Priya's monthly income. Priya's monthly income is Rs 32,000. What is Ruby's Annual

Ans:Rs 13,24,800

273.A HR Company employs 4800 people, out of which 45 percent are males and 60 percent of the males are either 25 years or older. How many males are employed in HR Company who are younger than 25 years?

Ans:864

274.Harshita bought 20 pens, 8 packets of wax colors, 6 calculators and 7 pencil boxes, The price of pen is Rs 7, one packet of wax color is Rs 22, one calculator is Rs 175 and one pencil box is Rs 14 mor

Ans:Rs 1,667

275.In a test, minimum passing percentages for girls and boys is 30% and 45% respectively. A boy scored 280 marks and failed by 80 marks. How many more marks did a girl require to pass in the test is she

Ans:132

276.In Entrance Examination Seema scored 56 percent marks, Nitya scored 92 percent marks and Meena scored 634 marks. The maximum marks of the examination are 875. What are the average marks of the averag

Ans:643

277.6.23,898×99=?×60,000

Ans:1030

278.989.001 + 1.00982 × 76.792=?

Ans:1065

279.60=?% of 400

Ans:15

280.40 % of ?=240

Ans:600